Zamieszczone przez golibroda
[O1] QG1, jak sprawdzić kiedy przegląd
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Moja O1 BFQ+LPG przejechała przez pół roku 14800 km i byłem przekonany że powinienem umówić się na serwis. Kiedy kupowałem auto w salonie sprzedawca twierdził że przegląd jest co 15kkm lub co rok. Dziwiło mnie że komputer nie przypomina o przeglądzie. Dziś zobaczyłem na wlepce w bagażniku że mam QG1 czyli zmienny okres międzyprzeglądowy.
Mam dwa pytania:
1. Jak sprawdzić ile zostało jeszcze do przeglądu? Da się bez podłączania do komputera?
Za jakiś czas czeka mnie daleka podróż (w sumie 3000km) i nie chciałbym być zaskoczony zagranicą koniecznościa serwisu.
2. Znajomy ma Audi A3 rocznik chyba 2003 i ma do niego Vag'a. Kiedyś próbowaliśmy podłączyć tego Vag'a do mojej Octavii (r.2008) i w ogóle nie chciał się połączyć podczas gdy na Audi działał. Dlaczego?
-
-
ad.2 Czasem tak bywa, bo sa jakies dziwne tanie kable, ktore nie chca dzialac w kazdym aucie.
ad1. A nie ma opisanej tej procedury w instrukcji obslugi. W OII trzeba miec MFA i przytrzymujac przycisk do przelaczania opcji komputera pokazuje sie nowe menu i tam wchodzimy w status auta a tam pokazuje ile km oraz ile dni do przegladu
Komentarz
-
-
dzięki wszystkim za odpowiedzi
Faktycznie naciśniecie przycisku kasowania przebiegu nie pokazuje ile jeszcze do serwisu.
Natomiast zastanawia mnie kwestia LPG. W instrukcj Landirenzo jest napisane żeby robić przeglądy co 15kkm. Czyli oznacza to że i tak muszę udać sie do serwisu. A jeśli robie co 15kkm przegląd gazu to chyba QG1 nie ma sensu, bo będę osobno jeździł na przegląd LPG a osobno na przegląd reszty auta.
Czy nie lepiej przestawić sie na QG2 i robić przeglądy w tym samym czasie?
Komentarz
-
Komentarz